1. خانه
  2. سرطان سینه
سرطان سینه

سرطان سینه

سرطان سینه

 

علل سرطان سینه به طور کامل شناخته نشده است، بنابراین نمی توان گفت که چرا یک زن ممکن است به سرطان سینه مبتلا شود و دیگری ممکن است به سرطان سینه مبتلا نشود.

با این حال، عوامل خطر شناخته شده ای وجود دارد که بر احتمال ابتلا به سرطان سینه تأثیر می گذارد. برخی از این موارد شما نمی توانید کاری انجام دهید، اما برخی از آنها را می توانید تغییر دهید.

 

سن

خطر ابتلا به سرطان سینه با افزایش سن افزایش می یابد. این عارضه در زنان بالای 50 سال که در دوران یائسگی بوده اند، شایع تر است. حدود 8 مورد از هر 10 مورد سرطان سینه در زنان بالای 50 سال رخ می دهد.

تمام زنان 50 تا 70 ساله باید هر 3 سال یکبار به عنوان بخشی از برنامه غربالگری پستان غربالگری سرطان سینه انجام شوند.

زنان بالای 70 سال هنوز واجد شرایط غربالگری هستند و می توانند این کار را از طریق پزشک عمومی یا واحد غربالگری محلی خود ترتیب دهند.

 

سابقه خانوادگی

اگر بستگان نزدیکی دارید که سرطان سینه یا تخمدان داشته اند، ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه در شما بیشتر باشد.

با این حال، از آنجا که سرطان سینه شایع ترین سرطان در زنان است، ممکن است به طور تصادفی در بیش از یک عضو خانواده رخ دهد.

بیشتر موارد سرطان سینه در خانواده‌ها دیده نمی‌شود، اما ژن‌های BRCA1 و BRCA2 می‌توانند خطر ابتلا به سرطان سینه و تخمدان را افزایش دهند. این امکان وجود دارد که این ژن ها از والدین به فرزندشان منتقل شود.

ژن های TP53 و CHEK2 نیز با افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه مرتبط هستند.

اگر سرطان سینه یا تخمدان در خانواده شما وجود دارد و نگران هستید که ممکن است به آن نیز مبتلا شوید، با پزشک متخصص ژنتیک صحبت کنید. آنها ممکن است شما را برای آزمایش ژنتیکی  معرفی کنند، که به شما می گوید که آیا یکی از ژن های خطر سرطان را به ارث برده اید یا خیر.

درباره آزمایش های ژنتیکی پیش بینی کننده برای ژن های خطر سرطان بیشتر بدانید.

سرطان سینه یا توده قبلی

 

اگر قبلاً سرطان سینه یا تغییرات اولیه سلول های سرطانی غیرتهاجمی در مجاری پستان داشته اید، در خطر بیشتری برای ابتلای مجدد به آن، چه در سینه دیگر خود یا در همان سینه، خواهید بود.

توده خوش خیم سینه به معنای ابتلا به سرطان سینه نیست، اما انواع خاصی از توده های سینه ممکن است کمی خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهند.

برخی تغییرات خوش خیم در بافت سینه شما، مانند رشد غیر طبیعی سلول ها در مجاری (هیپرپلازی مجرای غیر معمول)، یا سلول های غیرطبیعی در داخل لوب سینه (کارسینوم لوبولار در محل)، می تواند احتمال ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهد.

افت سینه متراکم

سینه های شما از هزاران غده ریز (لوبول) تشکیل شده است که شیر تولید می کنند. این بافت غده ای حاوی غلظت بالاتری از سلول های سینه نسبت به سایر بافت های سینه است که آن را متراکم تر می کند.

زنانی که بافت سینه متراکم دارند ممکن است در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان سینه باشند زیرا سلول‌های بیشتری وجود دارد که می‌توانند سرطانی شوند.

بافت متراکم سینه همچنین می‌تواند خواندن اسکن سینه (ماموگرام) را دشوار کند، زیرا هر توده یا ناحیه‌ای از بافت غیرطبیعی به سختی دیده می‌شود.

زنان جوان معمولا سینه های متراکم تری دارند. با افزایش سن، میزان بافت غدد سینه کاهش می‌یابد و با چربی جایگزین می‌شود، بنابراین سینه‌های شما متراکم می‌شوند.

 

هورمون ها و داروهای هورمونی

قرار گرفتن در معرض استروژن

هورمون زنانه استروژن گاهی اوقات می تواند سلول های سرطان سینه را تحریک کرده و باعث رشد آنها شود.

تخمدان‌ها، جایی که تخمک‌های شما در آن ذخیره می‌شوند، با شروع بلوغ شروع به تولید استروژن می‌کنند تا دوره‌های شما را تنظیم کند.

خطر ابتلا به سرطان سینه ممکن است با میزان استروژنی که بدن در معرض آن قرار می گیرد کمی افزایش یابد.

 

به عنوان مثال، اگر در سنین پایین شروع به پریود شدن کرده اید و یائسگی را دیرتر از حد متوسط ​​تجربه کرده اید، در مدت زمان طولانی تری در معرض استروژن قرار گرفته اید.

به همین ترتیب، بچه دار نشدن یا بچه دار شدن در مراحل بعدی زندگی ممکن است کمی خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهد زیرا قرار گرفتن در معرض استروژن با بارداری قطع نمی شود.

 

درمان جایگزینی هورمونی (HRT)

درمان جایگزینی هورمونی (HRT ) با افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه مرتبط است.

همه انواع HRT می توانند خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهند، به جز استروژن واژینال.

اگر HRT کمتر از 1 سال مصرف کنید، خطر ابتلا به سرطان سینه افزایش نمی یابد.

اما اگر HRT را بیش از 1 سال مصرف کنید، نسبت به زنانی که هرگز از HRT استفاده نمی کنند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان سینه هستید.

افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه پس از قطع مصرف HRT کاهش می‌یابد، اما در مقایسه با زنانی که هرگز از HRT استفاده نکرده‌اند، مقداری افزایش خطر برای بیش از 10 سال باقی می‌ماند.

در مورد خطرات HRT بیشتر بدانید.

قرص های پیشگیری از بارداری

تحقیقات نشان می‌دهد زنانی که از قرص‌های ضد بارداری استفاده می‌کنند، کمی بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه هستند.

با این حال، پس از قطع مصرف قرص، خطر شروع به کاهش می کند و خطر ابتلا به سرطان سینه 10 سال پس از قطع مصرف به حالت عادی باز می گردد.

Cancer Research UK اطلاعات بیشتری در مورد قرص های ضد بارداری و خطر ابتلا به سرطان دارد.

عوامل سبک زندگی

 

اضافه وزن یا چاق بودن

اگر یائسگی را تجربه کرده اید و اضافه وزن یا چاق هستید، ممکن است بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه باشید.

تصور می‌شود که این به میزان استروژن در بدن شما مرتبط است، زیرا اضافه وزن یا چاقی بعد از یائسگی باعث تولید بیشتر استروژن می‌شود.

 

الکل

نوشیدن الکل خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهد.

افرادی که به طور منظم حتی مقادیر کمی الکل می نوشند نسبت به افرادی که اصلا الکل نمی نوشند در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان سینه قرار دارند. هرچه الکل بیشتری بنوشید، خطر ابتلا به سرطان سینه در شما افزایش می یابد.

تابش – تشعشع

برخی از روش‌های پزشکی که از اشعه استفاده می‌کنند، مانند اشعه ایکس و سی‌تی اسکن، ممکن است کمی خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهند.

اگر برای لنفوم هوچکین در ناحیه قفسه سینه خود رادیوتراپی انجام داده اید، باید قبلاً نامه ای از وزارت بهداشت و مراقبت های اجتماعی دریافت کرده باشید که از شما برای مشاوره با یک متخصص دعوت می کند تا در مورد خطر افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه صحبت کنید.

اگر با شما تماس گرفته نشد یا در جلسه مشاوره شرکت نکردید به پزشک عمومی خود مراجعه کنید. معمولاً حق دارید سینه خود را با اسکن MRI بررسی کنید.

اگر در حال حاضر برای لنفوم هوچکین به رادیوتراپی نیاز دارید، متخصص شما باید قبل از شروع درمان در مورد خطر سرطان سینه صحبت کند.

دیدگاه خود را درج کنید