1. خانه
  2. بارداری مولار
بارداری مولار

بارداری مولار

بارداری مولار

 

حاملگی مولار توموری است که در ابتدای بارداری در رحم ایجاد می شود.

 

در صورت عدم درمان، بارداری مولار می تواند برای یک زن خطرناک باشد. تقریباً همیشه به از دست دادن بارداری ختم می شود.

 

اگر علائم یا علائم بارداری مولار، مانند خونریزی از واژن یا حالت تهوع و استفراغ شدید را دارید، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید.

 

اگر بارداری مولار داشته اید، به احتمال زیاد می توانید بعداً یک بارداری سالم داشته باشید.

 

 

بارداری مولار چیست؟

حاملگی مولار (که مول هیداتی فرم یا HM نیز نامیده می شود) یک تومور است که در ابتدای بارداری در رحم ایجاد می شود. در بارداری مولار، جفت به درستی تشکیل نمی شود. درعوض به توده‌ای از کیست‌ها (کیسه‌های کوچک پر از مایع) تبدیل می‌شود و نمی‌تواند مانند یک بارداری سالم، غذا و اکسیژن را برای جنین تامین کند.

 

بارداری مولار تقریباً همیشه با از دست دادن بارداری خاتمه می یابد. حدود 1 در 1000 بارداری (کمتر از 1 درصد) در ایالات متحده حاملگی مولار است. اکثر زنانی که حاملگی مولار دارند می توانند بعداً بارداری سالمی داشته باشند. خطر بارداری مولار دیگر تنها حدود 1 تا 2 در 100 زن است (1 تا 2 درصد).

 

در صورت عدم درمان، بارداری مولار می تواند برای زن خطرناک باشد. گاهی اوقات می تواند باعث یک نوع نادر سرطان شود.

 

حاملگی مولار نوعی بیماری تروفوبلاستیک حاملگی است (که GTD نیز نامیده می شود). این گروهی از شرایط است که باعث رشد تومورها در رحم می شود.

 

چه چیزی باعث بارداری مولار می شود؟

 

 

بارداری مولار زمانی ایجاد می شود که مشکلی در کروموزوم های جنین وجود داشته باشد. کروموزوم ها ساختارهایی هستند که ژن ها را نگه می دارند. یک ژن بخشی از سلول های بدن شما است که دستورالعمل هایی را برای نحوه رشد و عملکرد بدن شما ذخیره می کند. ژن ها از والدین به فرزندان منتقل می شوند. برای هر جفت کروموزوم، یک کروموزوم از مادر و یکی از پدرتان دریافت می کنید، بنابراین در کل 46 کروموزوم دارید. بارداری مولار زمانی اتفاق می افتد که دو مجموعه کروموزوم از پدر وجود داشته باشد.

 

دو نوع بارداری مولار وجود دارد:

 

حاملگی مولار کامل در این شرایط، جنین یا بافت جفتی وجود ندارد. زمانی اتفاق می‌افتد که کروموزوم‌های تخمک مادر از بین می‌رود یا کار نمی‌کند و کروموزوم‌های پدر کپی می‌شوند، بنابراین همه ۴۶ کروموزوم از پدر می‌آیند.

حاملگی مولار جزئی در این شرایط، یک جنین و شاید مقداری بافت جفت وجود دارد. جنین ممکن است شروع به رشد کند، اما نمی تواند زنده بماند. این وضعیت زمانی اتفاق می‌افتد که جنین دو دسته کروموزوم از پدر و یکی از مادر داشته باشد، بنابراین به جای 46 کروموزوم، 69 کروموزوم دارد. این زمانی اتفاق می‌افتد که کروموزوم‌های پدر کپی می‌شوند یا زمانی که دو اسپرم یک تخمک را بارور می‌کنند.

آیا در خطر بارداری مولار هستید؟

در صورتی که:

 

  • کمتر از 20 سال یا بیشتر از 35 سال سن دارید. اگر سن شما بالای 40 سال باشد این خطر بیشتر است.
  • قبلا حاملگی مولار داشته اید
  • شما دو یا چند سقط جنین داشته اید

علائم و نشانه های بارداری مولار چیست؟

 

 

بارداری مولار ممکن است در ابتدا یک بارداری سالم به نظر برسد. اما اگر هر یک از علائم و نشانه‌های زیر را داشتید، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید:

 

  • خونریزی از واژن در 3 ماه اول بارداری
  • کیست های انگور مانند که از واژن شما می آیند. کیست کیسه ای پر از مایع است.
  • حالت تهوع و استفراغ شدید. حالت تهوع یعنی احساس بیماری در معده شما.
  • فشار یا درد لگن. این به ندرت اتفاق می افتد.

هنگام بررسی سلامتی شما، پزشک ممکن است علائم دیگری از بارداری مولار پیدا کند، از جمله:

 

  • کم خونی این زمانی است که شما گلبول های قرمز سالم کافی برای حمل اکسیژن به بقیه بدن خود ندارید.
  • کیست روی تخمدان شما تخمدان ها جایی هستند که تخمک ها در بدن شما ذخیره می شوند. شما دو تخمدان دارید، یکی در هر طرف رحم.
  • فشار خون بالا (همچنین فشار خون بالا نیز نامیده می شود). فشار خون بالا زمانی است که نیروی خون به دیواره رگ های خونی بیش از حد بالا باشد. می تواند قلب شما را تحت فشار قرار دهد و در دوران بارداری مشکلاتی ایجاد کند.
  • پرکاری تیروئید این زمانی است که تیروئید شما بیش از حد فعال است. تیروئید غده‌ای در گردن شماست که هورمون‌هایی را می‌سازد که به بدن کمک می‌کند انرژی غذا را ذخیره و استفاده کند.
  • رحم شما خیلی زیاد یا خیلی کم رشد می کند.

بارداری مولار چگونه تشخیص داده می شود؟

ارائه دهنده شما از سونوگرافی برای تشخیص بارداری مولار استفاده می کند. سونوگرافی از امواج صوتی و صفحه نمایش کامپیوتر برای نشان دادن تصویری از جنین در داخل رحم استفاده می کند. پزشک شما همچنین یک آزمایش خون برای اندازه گیری سطح هورمون بارداری به نام گنادوتروپین جفتی انسانی (همچنین hCG) به شما می دهد. حاملگی مولار می تواند باعث کند سطح hCG نسبت به یک بارداری سالم افزایش یابد.

 

بارداری مولار چگونه درمان می شود؟

اگر حاملگی مولار دارید، ارائه دهنده شما روشی به نام اتساع و کورتاژ (که D&C نیز نامیده می شود) را برای برداشتن بافت مولر (بافت تومور) از پوشش داخلی رحم انجام می دهد. پس از انجام عمل، ارائه‌دهنده شما مرتباً سطح hCG شما را تا زمانی که طبیعی شود اندازه‌گیری می‌کند. ممکن است ارائه دهنده شما بخواهد سطح hCG شما را به مدت 6 ماه تا 1 سال بررسی کند تا طبیعی شود

  • اشتراک گذاری:

دیدگاه خود را درج کنید