1. خانه
  2. آبسه بارتولن

آبسه بارتولن

آبسه بارتولن

غدد بارتولن در ساعات 5 و 7 در عمق وستیبول، زیر عضله بولبوکاورنوس و به اندازه یک نخود قرار دارند. دهانه‌ی آن در محل اتصال پرده بکارت به دیواره‌ی وستیبول باز می شوند. غدد بارتولن ممکن است دچار یک عفونت ساده شود اما در شرایط التهاب مزمن، مجرای آن مسدود شده و موجب بروز کیست می شود. که در صورت سوار شدن عفونت به آبسه می‌انجامد. اکثراً علت آبسه و کیست پلی میکروبیال است. در 20 تا 30 درصد موارد نیریا گنوره و درصدی نیز کلامیدیا دخالت دارند. به همین دلیل در تمامی بیماران با عفونت و آبسه بارتولن کشت از سرویکس و واژن جهت کلامیدیا و گنوکوک به عمل آید.

آبسه بارتولن معمولاً یک طرفه بوده و سیر سریعی داشته و ظرف 2 تا 3 روز تشکیل می شود. یک توده حساس و بسیار دردناک است و اغلب همراه با اریتم و تورم و تموج است. بیمار به سختی با پای باز راه می رود. در اکثر موارد در صورت عدم درمان ظرف 2 تا 4 روز خود به خود سر باز کرده و تخلیه می شود.

در کیست بارتولن، درد، حساسیت، اریتم و التهاب وجود ندارد.

درمان آبسه بارتولن

(این درمان کلی و صرفا جهت اطلاع خونندگان عزیز می باشد و تاکید می گردد بهترین درمان را از پزشک متخصص مربوط دریافت نمایید)

در مراحل اولیه بیماری (قبل از تشکیل تموج و آبسه) ممکن است به درمان با آنتی بیوتیک وسیع الطیف (آموکسی کلاو)، نشستن داخل لگن آب گرم (3 تا 4 بار در روز هر بار در روز هر بار به مدت 10 تا 20 دقیقه) و مسکن پاسخ دهد. در مورد برخورد با آبسه بارتولن یا اقدام به کیسه سازی Marsupialization می نمایند (خصوصاً در آنها که فعالیت جنسی بالا دارند) و یا به مدت 4 تا 6 هفته یک کاتتر در محل قرار می دهند تا به طور کامل تخلیه گردد.

بعد از عمل تا رفع التهاب و اریتم آنتی بیوتیک تجویز می شود. تا 2 هفته از نزدیکی اجتناب می شود.

واژینیت آتروفیک

استروژن نقش مهمی در حفظ اکولوژی طبیعی واژن دارد. در زنانی که به طور طبیعی یائسه می گردند و یا آنها که به دنبال برداشتن تخمدان ها یائسه می گردند رخ می دهد. ممکن است با افزایش ترشحات چرکی واژن همراه باشد. علاوه بر آن ممکن است در نتیجه آتروفی اپیتلیوم واژن و ولو، مقاربت دردناک و خونریزی پس از آمیزش وجود داشته باشد.

مقاربت دردناک

خونریزی پس از آمیزش

در معاینه آتروفی اندام تناسلی خارجی همراه با از دست رفتن چین های واژن دیده می شود. مخاط واژن ممکن است سست و شکننده باشند. در بررسی میکروسکوپی ترشحات غلبه‌ی سلول های پارابازال و افزایش تعداد کلونی ها دیده می شود.

درمان

(این درمان کلی و صرفا جهت اطلاع خوانندگان عزیز می باشد و تاکید می گردد بهترین درمان را از پزشک متخصص مربوط دریافت نمایید)

کرم واژینال استروژن کونژوگر هر روز به مدت 1 تا 2 هفته جهت جلوگیری از عود بیماری درمان سیستمیک (خوراکی) با استروژن باید مد نظر قرار بگیرد.

دیدگاه خود را درج کنید