1. خانه
  2. ولوواژینیت کاندیدیایی

ولوواژینیت کاندیدیایی

ولوواژینیت کاندیدیایی

کاندیدیاز (مونیلیازیس) دومین فرم شایع ولوواژینیت است. شایع ترین عامل آن کاندیدا آلبیکاسن است.

کاندیدا در واژن حدود 20 تا 50% زنان به طور ساپروفیت وجود دارد (ناقلین بدون علامت).

عوامل متعددی باعث افزایش عفونت ولوواژینیت کاندیدیایی می شود که از آن میان حاملگی، مصرف قرص‌های ضدبارداری با استروژن بالا، مصرف آنتی بیوتیک، مصرف داروهای ایمونوساپرسیو (تضعیف کننده سیستم ایمنی)، دیابت گلوکوزوری در دیابتی ها باعث ایجاد محیط قندی و رشد کاندیدا می گردد. کم خونی مزمن نیز با تغییر در وضعیت سیستم ایمنی سبب افزایش احتمال کاندیدا می گردد.

مصرف آنتی بیوتیک ها سبب تغییر فلور طبیعی واژن و در نتیجه از بین رفتن اثر رقابتی آنها با کاندیدا در مصرف مواد غذایی می گردد.

در حاملگی و مصرف OCP با استروژن بالا، به دلیل افزایش هورمون های جنسی، تشکیل گلیکوژن در اپی تلیوم واژن افزایش می یابد و PH تغییر می کند.

پوشیدن لباس های زیر تنگ و با الیاف مصنوعی، استفاده از دیافراگم دوش واژینال های مکرر، ارتباط جنسی ناسالم یا فراوان نیز سبب افزایش انتقال کاندیدا به واژن می گردد.

شایعترین علامت ولوواژینیت کاندیدیایی خارش و سپس سوزش واژن و ولو است. ترشحات واژن معمولاً خفیف بوده و در فرم یتپیک ترشحات آن تکه تکه بسیار غلیظ سفید رنگ (پنیری شکل) است و اغلب بوی ترشیدگی دارد. ممکن است مقاربت دردناک یا سوزش ادرار وجود داشته باشد. در معاینه ولو نواحی ملتهب دیده می شود. واژن ممکن است ملتهب و ادماتو باشد و بر روی آن ترشحات غلیظ چسبنده یافت شود. در همسر زن مبتلا ممکن است راش‌های اریتماتو و گذرا، خارش و یا احساس سوزش پنیس، چند دقیقه تا چند ساعت پس از نزدیکی وجود داشته باشد.

در ولوواژینیت کاندیدیایی ،PH  واژن 5/4 ـ 8/3 است و در صورتی که بیش از 8/4 باشد باید به فکر تریکوموناس واژینالیس یا واژینوز باکتریایی بود. آسان ترین روش تشخیص، تهیه لام و استفاده از یک قطره پتاس روی ترشحات واژینال است. دستجات هیف، اسپورها در زیر میکروسکوپ دیده می شود که دلیل بر وجود کاندیدیا است.

توجه: در بیماران با عفونت های مکرر کاندیدیایی باید آزمایش FBS و CBC به عمل آید.

تدابیر درمانی ولوواژینیت کاندیدیایی

میزان موفقیت این روش ها 85 تا 90% است.

درمان انتخابی استفاده از ترکیبات موضعی نظیر:

(این درمان کلی و صرفا جهت اطلاع خوانندگان عزیز می باشد و تاکید می گردد بهترین درمان را از پزشک متخصص مربوط دریافت نمایید)

کرم واژینال Clotrima هر شب به مدت 10 ـ 7 روز

یا قرص واژینال 100 mg Clotrima  یک قرص هر شب به مدت 7 روز

یا قرص واژینال 500 mg Clotrima( 5 قرصmg 100) با هم طی یک روز

یا کرم واژینال مایکونازول 2% هر شب به مدت 7 روز

روش دیگری که موفقیت آن 80% است:

قرص واژینال Nystatine (vag.tab)  2ـ1 قرص   هر شب تا 14 روز

استفاده از تمامی روش های ولوواژینیت کاندیدیایی گفته شده در دوران حاملگی بلامانع است.

روش دیگر درمان: ژل واژینال یا دوش واژینال بتادین 10% است. یک اپلیکاتور هر شب به مدت 2 هفته و یا 2 قاشق غذاخوری از محلول بتادین داخل یک لگن آب ولرم ریخته و روزانه یک بار، هر بار به مدت 15 تا 20 دقیقه داخل آن نشسته شود. به این روش sitz bathگویند، که این روش 60% مؤثر است. بتادین در دوران بارداری ممنوع است.

در مورد دختران Virgin (باکره) می توان از داروهای سیستمیک نظیر کتوکونازول یا فلوکونازول یا دوش واژینال با بتادین استفاده کرد.

کتوکونازول mg 200 دو بار در روز

استفاده از کرم هیدروکورتیزون 1% در تسکین خارش مفید است.

کاندیدیاز راجعه :

ابتلا به کاندیدیاز به مدت بیش از 4 بار و یا بیشتر در یک سال را گویند. در این بیماران سوزش جای خود را به خارش می دهد.

درمان آن فلوکونازول mg 150 هر سه روز سپس mg 150 هر هفته یک بار به مدت 6 ماه.
http://sepandlab.net

دیدگاه خود را درج کنید